Які документи потрібні українцеві, щоб отримати візу до США

Мрією багатьох громадян України є можливість відвідати Сполучені Штати Америки, побачити її пам’ятки, вивчити культуру чи просто заробити грошей.

Для українців отримати візу на https://hotvisa.com.ua/country/usa досить складно, оскільки оформлення відбувається у Києві, у консульстві США. Видається вона на 10 років. Для отримання туристичної візи необхідно виконати такі заходи:

  1. Провести оплату візового збору. Зробити це можна лише через Райффайзенбанк Аваль у національній валюті України за курсом, що діє на день оплати. Сума збору складає 160 доларів США. При заповненні електронної анкети необхідно вказати номер отриманої квитанції;
  2. Зробити кольорову фотографію свого обличчя. Воно має бути на світлому, краще білому, тлі. Фото зберігається на електронному носії, можна в планшет або смартфон. Знімок має бути зроблений не більш як за півроку до збирання документів. Особа людини на фото повинна відповідати зовнішньому вигляду на даний момент;
  3. Заповнення електронної анкети на сайті Держдепартаменту здійснюється державною мовою (англійською). Час відведений для цього – 20 хвилин.

Електронна анкета заповнюється кожного учасника поїздки, включаючи неповнолітніх дітей.

Як українцю отримати візу до Сполучених Штатів Америки

Поговоримо про студентську візу. Багато студентів після закінчення навчального закладу бажають трохи заробити і тільки потім повернутися додому. Щоб залишитися на території США протягом 60 днів, необхідний лист із навчального закладу про те, що претендент зарахований на курс і вже сплатив за нього (підтвердження оплати є обов’язковим).

Для перебування після навчання в США ще 2 місяці, претендент має надати довідку про свою фінансову спроможність і запевнити консула у відсутності наміру залишитися в Америці назавжди після навчання.

Для проходження цього заходу вам доведеться відвідати консульство та пройти співбесіду. Воно триває кілька хвилин, але від вашої впевненості залежить подальше перебування у державі. У процесі співбесіди поводитися необхідно суворо та офіційно, жарти не вітаються.

При заповненні анкети вами вписувалися суми витрат і доходів, фахівці радять оперувати ними. Краще заздалегідь виписати на окремий листок.

В обов’язковому порядку, ставить питання про мету подорожі, фахівці рекомендують добре подумати над майбутніми відповідями. Якщо вас запідозрять у нещирості, то видворять із країни.